BUDAPEST

2018.03.30. 20:43

Tucatnyi vasi nyertes a zártkerti területek infrastruktúra-fejlesztésére kiírt pályázaton

Hatszoros volt az igény a 2 milliárd forintos keretösszegre: a zártkerti területek infrastruktúra-fejlesztésére pályázhattak az egész országból települési önkormányzatok. A nyertesek között 12 Vas megyei.

Bakos Ágnes

V. Németh Zsolt Fotó: FM

A 198 nyertes önkormányzat átlagosan 9,6 millió forint támogatást kap – jelentette be csütörtökön V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára, Dél-Vas megye országgyűlési képviselője. A pályázható összeg maximuma 10 millió forint volt, ennyit nyert hét Vas megyei település: Nagytilaj, Sótony, Vásárosmiske, Vasvár, Petőmihályfa, Kőszeg és Vaskeresztes. A többi vasi nyertes is csak néhány ezer forinttal a maximális összeg alatt kap támogatást: így Hegyháthodász, Hosszúpereszteg, Lukácsháza, Cák és Kőszegszerdahely.

V. Németh Zsolt Fotó: FM

Vas megyében a most megítélt támogatási összegekkel együtt már 290 millió forint támogatással újulhattak és újulhatnak meg zártkerti területek. A következő lépés a támogatási szerződések megkötése.

Az önkormányzatoknak lehetőségük lesz 50-70 százalékos előleg felvételére is – tette hozzá az államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!