adózók a jó ügyért

2018.10.02. 11:30

Kikre számíthatnak a Vas megyei önkéntes tűzoltók?

1060 magánszemély utalta személyi jövedelemadója egy százalékát valamelyik Vas megyei önkéntes tűzoltó-egyesületnek. Az önkormányzati tűzoltószervezeteket nem számolva 35 ÖTE kap szja-felajánlást, a legeredményesebben a jánosháziak szólították meg támogatóikat.

VN

Fotó: Illusztráció

 

95 magánszemély ajánlotta fel személyi jövedelemadója 1 százalékát idén a jánosházi önkéntes tűzoltóknak, ezzel a legeredményesebb szja-igénylő lett a jánosházi a Vas megyei ÖTE-k között, nem számolva az önkormányzati tűzoltószervezeteket. 361 ezer forintot jelent a felajánlás a jánosháziaknak, a pénzt működésre, programokra, eszközökre is költhetik. Az elszámolás majd a nyilvánosságot jelenti, az adózó magánszemélyeknek tartoznak információkkal a civilek – a jánosházi ÖTE is.

A térség tűzoltó-egyesületei majdnem olyan eredményes adókampányt folytattak, mint a jánosháziak, a megyében kiemelkedő módon. Az egyházashetyei ÖTE 78 magánszemély eredményes megszólításával 236 ezer forinthoz jut, a hosszúperesztegieknek 70-en ajánlottak 1 százalékot, ez 204 ezer forint támogatást jelent. A megyében nem a térségből került ki a második legeredményesebb adózómegszólító: az a Vép-Bozzai ÖTE volt, 80 adózótól 315 ezer forinthoz jutnak. Ötven feletti adózó utaltatta az 1 százalékát három másik egyesületnek a megyében. A magyarlaki és a vasvári ÖTE-t is 66-an támogatják, a magyarlakinak ez 231 ezer, a vasvárinak 323 ezer forintot jelent. A Vasi-Hegyháton még a petőmihályfai ÖTE lobbizott sikeresen, 21 magánszemély gondolta úgy, hogy ők legyenek a befizetett adója kedvezményezettjei. Ez 85 ezer forint pluszpénzt jelent a petőmihályfai tűzoltó-egyesületnek.

A celldömölki önkénteseknek ebben az adóévben tizenhárman utaltatták az adójuk 1 százalékát, ez 51 ezer forint bevétel a cellieknek. A Kemenesalján a pápociak 48, a csöngeiek 25 adózót tudtak elérni, ezzel 188 ezer, illetve 116 ezer forint támogatással tudnak számolni az szja-felajánlásokból. VN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!