Adóváltozások

2019.02.17. 07:00

Fizetik tovább a biztosítást – Megéri a munkáltatónak, mert költségként még elszámolható

Az év végéig még megéri fizetni a munkavállalók biztosítását a cégeknek. Az életbiztosítások száma meghaladja a 600 ezret.

VN

Az adótörvény változása nyomán átalakul a szabályozás

Fotó: Shutterstock

Az év eleji adóváltozások ellenére a munkáltatók csaknem negyede megtartja fix juttatásai között a kockázati biztosítást – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége közleménye. Az adótörvény nyári változásai nyomán lényegesen átalakult a tavaly még meghatározott összeghatárig adómentesen juttatható kockázati biztosítások szabályozása, ugyanakkor ez év végéig a még tavaly megkötött kockázati biztosításokra továbbra is kedvező szabályokkal fizethető a biztosítási díj. Vagyis 2019-ben is teljesen adómentesen és a munkáltató érdekében felmerült költségként elszámolva juttatható a kockázati élet-, baleset- és betegségbiztosítás a munkavállalók számára.

Az adótörvény változása nyomán átalakul a szabályozás
Fotó: Shutterstock

A kockázati biztosítási termékkör azokat az élet-, baleset- és betegségbiztosításokat foglalja össze, amelyek értelmében a biztosító a biztosítottat ért biztosítási esemény bekövetkezése esetén teljesít szolgáltatást. A szolgáltatása lehet a biztosítási eseményre nézve előre meghatározott biztosítási összeg kifizetése, vagy baleset/betegség miatt szükséges egészségügyi ellátás költségeinek megtérítése, illetve az orvosi protokoll szerint indokolt tartalmú szűrővizsgálat költségének viselése. Ezek mellett egyre többen igényelnek asszisztenciaszolgáltatásokat is. A Magyar Nemzeti Bank adati szerint tavaly a kockázati (haláleseti) életbiztosítások száma meghaladta a 600 ezret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!