Döntés

2019.02.24. 10:00

Tilos a csuka és a süllő horgászata az Abért-tavakon

Az enyhe időjárás miatt korábban kezdődhet a ragadozó halak ívási időszaka, horgászatukat a megyei horgászszövetség megtiltotta.

VN

Nagy Péter az Abért-tavon fogta ezt a csukát

Fotó: Vasivizeken

A csukák és a süllők közelgő ívási időszaka miatt április 30-áig általános ragadozóhalas tilalmat rendelt el a Vas Megyei Horgász Szövetség az Abért-tavakon, mivel az enyhe időjárás miatt a csukák ívóhely-keresése és szaporodása korán megkezdődhet. Az itteni ragadozó halállomány ebben az időszakban a legsérülékenyebb, hiszen a halak – viselkedésük és tartózkodási helyük miatt – az ívás idején könnyebben zsákmányul ejthetők és az ilyenkor kivett anyákkal együtt az ivadékaik is áldozatul eshetnek.

Nagy Péter az Abért-tavon fogta ezt a csukát
Fotó: Vasivizeken

A horgászetikai előírásokkal összhangban kizárólag a ragadozó halakra érvényes az átmeneti tilalom. A szövetség arra kéri a horgászokat, hogy a tilalom lejártát követően is csak egyágú, lenyomott szakállú, vagy szakáll nélküli horoggal pergessenek és legyezzenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!