MEGYEI KÖRKÉP

2019.10.10. 21:08

A tudományos területeken nőttek a legjobban a vasi keresetek

A tudományos területeken dolgozók keresete nőtt legnagyobb mértékben az idei első fél évben, míg legkevesebbet továbbra is a vendéglátásban keresnek Vas megyében, látszik a Központi Statisztikai Hivatal most frissített jelentésében.

Bakos Ágnes

Munka élethosszig? Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Egyetlen szektorban, az információ, kommunikáció ágazatban csökkentek a keresetek az idei első fél évben Vas megyében – látszik a KSH megyejelentésében. A csaknem 17 százalékos visszaeséssel is a legjobban fizető szektor a kommunikáció: 246 ezer forint feletti volt a nettó havi átlagkereset. Ennél jobban csak az iparban fizetnek, 247 ezer forint körüli a havi nettó, az egyébként 12 százalék körüli emelkedés után. A szakmai, tudományos tevékenységhez sorolt alkalmazottak keresete emelkedett a legjelentősebben a nemzetgazdasági ágazatok közül, 20,5 százalékkal nőtt júliusig Vas megyében, ezzel 223 ezer forint körüli a nettó.

A legalacsonyabb kereset továbbra is a szálláshely-szolgáltatásban, vendéglátásban látszik a megyében: 146 ezer forint az éves szinten 9,6 százalékos emelkedés után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!