hirdetés

2019.11.10. 07:00

Bankok feltételei a babaváró hiteligényléshez

Ha babaváró hitelt szeretnél felvenni, akkor jó ha tudod, hogy kétféle feltételrendszernek kell megfelelned: az államinak és a választott bankénak. Az államilag megszabott feltételeket már átvettük, olvashatod itt, a blogon; most lássuk részletesen a bankok feltételeit a babaváró hiteligényléshez!

Seller showing on line product to the customers

A bankok feltételei a babaváró hitel igényléséhez nem különböznek sokban a hagyományos személyi kölcsönök feltételrendszerétől, vagyis itt is teljesítened kell az alapvető kritériumokat, amik a 18. életév betöltése, az érvényes személyazonosító okmányok megléte és bejelentett, magyarországi, állandó lakcím, amit a lakcímkártyáddal igazolnod is kell. Ezeken felül az igazolható jövedelem is fontos, amihez munkáltatói igazolás és bankszámlakivonatok szükségesek, de ez még mindig megegyezik a normál ügymenetben leírtakkal.

Persze a babaváró hitel egy különleges hitelkonstrukció, ezért a bankok feltételei a babaváró hiteligényléshez további kitételeket is tartalmaznak. Lényeges, hogy ezek bankonként eltérnek, vagyis a hiteligénylés előtt érdemes részletesen tájékozódni a választott pénzintézet által szabott feltételekről, mert nem biztos, hogy mindent képes leszel teljesíteni, és abban az esetben másik bankot keresni, ahol meg tudod oldani a hitelfelvételt.

Néhány példa a bankok feltételeiről a babaváró hitel igényléséhez: a minimálisan felvehető hitelösszeget többféle összegben határozzák meg, így lehetséges az, hogy míg az egyik pénzintézet 300.000 forintban határozza azt meg, a másiknál ez már 2.000.000 forint, amihez a JTM szabályozás miatt – alacsony jövedelem esetén – már nem biztos, hogy hozzájutsz, így a kérelmedet el fogják utasítani. Ennek kapcsán az elvárt jövedelmet is más és más módokon határozzák meg, vagyis lehet elvárás a mindenkori minimálbér mindkét házasfél részéről, de lehet az is, hogy csupán az egyik félét kell igazolni, de annak el kell érnie a nettó 130.000 forintot.

Mindenképp nézd át alaposan a bankok feltételeit a babaváró hiteligényléshez, és ha kérdésed lenne, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeinken!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!