Vállalkozások

2020.01.01. 10:00

Üzleti találkozó Szombathelyen: fókuszban a bizalom, a kapcsolati tőke

Üzleti találkozót tartottak a Haladás Sportkomplexum VIP-termében. A találkozón mintegy hetven, Vas és Zala megyei, valamint budapesti telephelyet vagy fiókot működtető cég, vállalkozás képviseltette magát.

Nemes Judit

Hutflesz Mihály a hónap kapcsolatépítője, az oklevelet Hollósi Szabolcstól vette át

Fotó: Cseh Gábor

Az 1985-ben az Egyesült Államokban alapított, vállalkozókat, cégeket tömörítő, a kapcsolati tőke megosztásán alapuló szerveződés napjainkra hazánkban is egyre ismertebbé vált:

– Tíz éve működik Magyarországon ez a válogatott üzleti közösség, amelyben egy szakterületet egy vállalkozó képviselhet. Heti rendszerességgel találkoznak, mivel a vállalkozók közötti bizalom kialakításának, egymás jobb megismerésének ez feltétele – mondta el Szabó Anita, a BNI regionális igazgatója. Jagodits Rómeó, a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezetője házigazdaként köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte: értékes emberek gyűltek össze, akikből inspirálódni lehet.

Többek között bankfiókok vezetői jöttek el, de klímaberendezések értékesítésével, életvezetéssel foglalkozó vállalkozó is építette kapcsolatait a rendezvényen. Hollósi Szabolcs, a BNI 97301 ügyvezetője elmondta: azért érkeznek a tagok, hogy hozzáférjenek egymás kapcsolatrendszeréhez.

Harminc másodperces bemutatkozással kezdték az összejövetelt, amelyben a vállalkozások vezetői elmondhatták cégükről a legfontosabb információkat, és jelezhették, hogy milyen kapcsolatra lenne szükségük.

Hutflesz Mihály a hónap kapcsolatépítője, az oklevelet Hollósi Szabolcstól vette át
Fotó: Cseh Gábor

Az idei utolsó találkozó fő előadója Andor Eszter családterapeuta, coach volt:

– Én úgy gondolom, hogy aki ad, az valóban nyer, itt nem az érdekkapcsolatokról van szó, hanem valódi segítésről.

Andor Eszter beszélt balesetéről, könyvéről, pályája alakulásáról, tevékenységéről is.

Gyurácz Zoltán a fordítás és tolmácsszolgáltatás területét képviselte az összejövetelen:

– Amikor csatlakoztam a közösséghez, éppen karrierváltásban voltam, elhagytam a tanári pályát. Úgy éreztem, hogy kiesek a társadalmi és személyes kapcsolatok hálózatából, az emberek közötti létből. Ezt azonban nem engedhettem meg magamnak, ha talpon akartam maradni. Itt találtam egy olyan üzleti közösséget, ahol újra emberek között vagyok, tudok kapcsolatokat építeni.

Gyurácz Zoltán egyébként egyike volt annak a két résztvevőnek, aki az ülés végén frappáns bemutatkozásáért megkapta a vándor Oscar-szobrot.

A másik Oscar-szobrot ezúttal Jagodits Zsuzsa gyermekcoachnak, HR- és kommunikációs szakembernek adta annak előző heti tulajdonosa.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!