Megyei körkép

2020.12.01. 07:00

Jobban keresünk, mint a nyáron

Negyedéves összevetésben mintegy 900 forinttal, féléves összehasonlításban 9 ezer forinttal nőtt a bruttó átlagkereset a Vas megyei székhelyű munkaadóknál.

Vas Népe

Budapest, 2016. janur 3. A megjtott hszezer forintos bankjegy eleje. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2014 s 2018 kztt folyamatosan jtja meg a jelenlegi bankjegysorozat cmleteit. A 10 000 forintos utn a msodik elem a megjtott 20 000 forintos bankjegy, amelyet 2015. december 14-tl hozott forgalomba a bank. A rgi hszezres bankjegyek 2016 vgig hasznlhatk fel a kszpnzforgalomban. MTVA/Bizomnyosi: Faluldi Imre *************************** Kedves Felhasznl! Ez a fot nem a Duna Mdiaszolgltat Zrt./MTI ltal ksztett s kiadott fnykpfelvtel, gy harmadik szemly ltal tmasztott brminem klnsen szerzi jogi, szomszdos jogi s szemlyisgi jogi ignyrt a fot ksztje kzvetlenl maga ll helyt, az MTVA felelssge e krben kizrt.

Forrás: MTVA / Bizományosi

Fotó: Faluldi Imre

A teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete a Vas megyei székhelyű munkáltatóknál mintegy 354 ezer forint volt az idei harmadik negyedévben, tette közzé tegnap a Központi Statisztikai Hivatal. Az előző negyedévben 900 forinttal kevesebb volt a bruttó, az év első negyedében pedig a mostaninál 9 ezerrel kevesebbet adtak a vasi székhelyű munkáltatók.

Az egész régiót nézve 374 ezer forint a bruttó átlag, a Győr-Moson-Sopron megyei székhelyű munkaadók emelik meg ennyire az összeget, hiszen ott 409 ezer forint feletti már a havi bruttó a teljes munkaidőben foglalkoztatottaknak – és nem most, hanem már az év elején lépte át a 400 ezres határt.

Zala megyében a vasihoz hasonló, 900 forint körüli negyedéves emelkedéssel 314 ezer forint most a havi bruttó átlagkereset, a munkáltatók székhelyét nézve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!