Szponzorált tartalom

2021.03.24. 15:08

Érdemes-e megvenni a Samsung Galaxy S21-es telefont idén?

Ha valaki smartphone-ját csak arra használja, hogy szörföl az interneten, e-mailekre válaszol, többször csekkolja a Facebook vagy Instagram fiókját és elküld pár sms-t, annak a Samsung Galaxy S21 telefon bármely verziója már túl költséges lehet. Rengeteg pénzt spórolhat meg azzal, ha egy egyszerűbb és olcsóbb Androidos mobilt vásárol meg. Aki pedig szereti a gyors adatforgalmat és leginkább munkára használja az S21-es készüléket, annak tökéletes választás ez az 5G-képes termék.

Különbségek a korábbi Samsung Galaxy S20 szériához képest

A folyamatos fejlesztésnek köszönhetően, az idei Samsung Galaxy S21 okostelefonok több szempontból jobbak, mint az előző évi típusok. Az alacsonyabb árképzés miatt azonban ezek felszereltsége gyengébb, mint a korábbi S20-as telefonoké.

  • Formatervek: A Samsung sokkal több dizájnhangulatot adott a Galaxy S21 sorozathoz. A hátsó kameramodul most jobban be van süllyesztve az okosmobil oldalába. Többféle színárnyalatban kapható: Lila, fehér, szürke és rózsaszín.
  • Kijelzők: A Galaxy S21 és a Galaxy S21 Plus lapos kijelzővel rendelkezik. Alacsonyabb felbontásúak is, az 1440p helyett 1080p-re váltanak. A Galaxy S21 Ultra azonban megtartja az 1440p ívelt kijelzőt.
  • RAM: A Galaxy S21 és a Galaxy S21 Plus kevesebb belső memóriával rendelkezik, mint a korábbi termékek (8 GB a 12 GB-hoz képest). Az Ultra viszont ugyanaz maradt 12 vagy 16 GB-os memóriával.
  • Tárhely kapacitás: Minden eszköz ugyanazon a szinten indul, mint 2020-ban: 128 GB belső tárhely. A Plus verziók ebben az évben 256 GB-talhb rendelkeznek, ami tavaly még nem volt. Sajnos most csak az Ultra modell rendelkezik 512 GB-os alternatívával, amely memória már nem bővíthető.
  • MicroSD kártyák: A Samsung Galaxy S21 telefonok egyike sem rendelkezik MicroSD kártyahelyekkel. Ez az első alkalom, hogy hiányzik ez a funkció a Galaxy S6 széria óta.
  • Fényképezőgépek: A Galaxy S21 és a Galaxy 21 Plus egyaránt ugyanazzal az első és hátsó kamera beállítással rendelkezik. Ez a Galaxy S8 sorozat óta nem történt meg. A Galaxy S21 Ultra egy kissé új beállítást kapott, a többihez képest még két érzékelővel.
  • „S toll”: A Galaxy S21 először támogatja a Samsung S tollját. Általában a Note sorozat számára fenntartott S Pen csak a Galaxy S21 család Ultra változatán működik. Ugyanakkor a termék doboza ezt nem tartalmazza.
  • Fejlesztések a szoftverfrissítések területén

    Az elmúlt egy évben a Samsung valóban továbbfejlesztette a technológiát a szoftverfrissítések terén. Sokszor előfordult, hogy a Samsung vezető telefonjai napokkal ezelőtt megkapták az Android biztonsági javításait, mielőtt még a Google saját Pixel termékcsaládja használta volna. A Samsung jelentős innovációt végzett az Android 11 bevezetésével a Galaxy S20 és a Note 20 vonatkozásában.

    Mindezek mellett a Samsung még 2020-ban ígéretet tett arra, hogy a jövőben minden prémium mobiljára legalább három Android-frissítést ad. Ez azt jelenti, hogy a Galaxy S21 felállása új Android verziókat futtathat, egészen az Android 14-ig. Az idő tehát majd megmutatja, hogy a gyártó valóban betartja-e, amit megigért. A szoftvertulajdonságok tekintetében a Samsung Galaxy S21 modell mindenképp jó választás.

    Van jobb az Samsung Galaxy S21-nél?

    Természetesen mindig van jobb opció egy felsőbb kategóriás márka tekintetében. Ha valami izgalmasabbra vágyunk, akkor hagyjuk el az Androidot és vásárolhatunk Apple iPhone 12-est, azon belül a 12 Pro vagy 12 Pro Max típust, amelyik hasonló a Samsung Galaxy S21 kialakításához. Ne feledjük, hogy az S21-es sorozat 250 és 480 ezer forint közötti árkategóriában érhető el, míg egy iOS termék akár 600 ezer forint is lehet. Aki pedig már megszokta az Android nyújtotta bizalmat, maradjon ennél a platformnál. Drágább kategória itt szintén beszerezhető, mindazonáltal mindig célszerű eldönteni mire szeretnénk használni a készüléket.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!