Nagy lehetőség ez a beruházás

2022.10.28. 14:55

Rába-parti fejlesztéseket tervez Körmend

Őriszentpéterrel közös, sikeres konzorciumi pályázatot tudhat magáénak a körmendi önkormányzat, miután a területi operatív program keretein belül mintegy 250 millió forintos forrást nyert el.

Markó Petra

Fotó: Szendi Péter

Az ebből az összegből megvalósuló projekt fő célja, hogy egy aktív Rába-part jöjjön létre- számolt be pénteki sajtótájékoztatóján Bebes István, Körmend polgármestere, aki a beruházás részleteibe is beavatott: megújul a kikötő, fejlesztjük a strand területét és a partszakasz teljes rehabilitációja is megvalósul - mondta, hozzátéve, hogy a munkaterületet a napokban adják át a kivitelezőnek és jövő nyár közepére készülhet el minden.

A projektnek van folytatása, hiszen a korábban számos közösségi esemény színtereként szolgáló Rába-Szabadidőcentrum területe is megújul. Ökocentrum épül a helyére kiállító- és rendezvényteremmel, amihez megfelelő infrastruktúrát is terveztek büfével, öltözőkkel, mellékhelyiségekkel. Mindez mintegy négyszáz millió forintból. 

A területet aktív szabadidős tevékenységgel szeretnék megtölteni, ezért korszerűbb és jobb körülményeket alakítanak ki a kajak-kenu, a strandfoci, a strandkosárlabda és a strandröplabda kedvelőinek. 

- Nagy lehetőség ez a beruházás, ami várhatóan a gyalogos, a kerékpáros és a vízi turizmust fogja fellendíteni és a Rába-parti életet színesíti majd - tette hozzá Tóth Gábor önkormányzati képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!