Drágább termékek

2022.11.05. 17:37

Hiányzó árstopos termékek - Hende Csaba az illetékes hatósághoz fordult

Nem kaphatók vagy nehezen elérhetők a multinacionális áruházláncok szombathelyi üzleteiben az árstopos termékek, ami miatt többen panaszkodtak Hende Csaba országgyűlési képviselőnek, aki levélben fordult az illetékes hatósághoz.

Tömböly Ágnes

Forrás: MW archív

- Az elmúlt hetekben többen jelezték Szombathelyről és környékéről, hogy több multinacionális élelmiszerbolt-hálózat üzleteiben egyszerűen nem kaphatók, illetve nagyon nehezen érhetők el az árstopos élelmiszerek. Emiatt kénytelenek a drágább termékeket megvenni, ami továbbnöveli a szankciós infláció miatt amúgy is megnövekedett kiadásaikat – tájékoztatta lapunkat dr. Hende Csaba. Az országgyűlés alelnöke emlékeztetett: - Magyarország kormánya 2022 februárjában átmeneti árstopot vezetett be egyes alapvető élelmiszerek – egyebek között a kristálycukor, a búzafinomliszt, a finomított napraforgó étolaj, a sertéscomb, a csirkemell, a csirke farhát, a csirkeszárny és a 2,8 százalékos zsírtartalmú tehéntej – esetében. E nagy mennyiségben fogyó termékek árának csökkentésével havonta több ezer forintot takaríthatnak meg a vásárlók, ám ha ezek az áruk nem kaphatók, akkor erre nincsen módjuk. Az árstop különösen a gyermeket nevelő családokat és az időseket védi – húzta alá Szombathely országgyűlési képviselője. 

Dr. Hende Csaba a napokban az illetékes hatósághoz fordult annak érdekében, hogy kiderüljön: az árstopos termékek hiányát tekintve egyedi vagy általános esetekről van-e szó. Arra is felhívta a figyelmet: a rendelet szerint a szabályok megszegése pénzbírsággal vagy kirívó esetben az üzlet bezárásával is büntethető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!