Eredményes volt

2022.12.15. 19:27

A szombathelyi huszárlaktanya területe elkelt a liciten

Tömböly Ágnes

A városházán zajlott a nyilvános licittárgyalás

Fotó: © Unger Tamás

Eredményes volt a szombathelyi önkormányzat licittárgyalása: elkelt a 11-es Huszár úti laktanya területe. Csütörtökön 11 órától tartották a szombathelyi 11-es Huszár úti laktanya területére kiírt nyilvános licittárgyalást a városházán. Két cég pályázott a terület megvásárlására, a gazdasági és jogi bizottság döntése szerint mindkét ajánlattevő pályázata érvényes volt – kaptak tájékoztatást az eljáráson részt vevők tegnap az első emeleti kisteremben. A bizottság határozatában 8 millió 382 ezer forintban állapította meg a licitlépcsőt, a kikiáltási ár nettó 660 millió forint volt. Végül bruttó 863 millió 346 ezer forintos licitlépcsőnél csak a szombathelyi Vasi Inter-Opus Kft. képviselőjének keze lendült, így ez a cég szerezte meg a belvároshoz közeli területet. A vételárat egy összegben kell kifizetnie. A magyar államnak elővásárlási joga van – tudtuk még meg. 

Ha ezzel a lehetőséggel az állam nem él, a szombathelyi cég megvalósíthatja beruházási elképzeléseit. Korábban komoly vita kísérte a huszárlaktanya területének tervezett eladását, arra még az országos sajtó is felfigyelt. A fideszes önkormányzati képviselők aggodalmuknak adtak hangot: szerintük elkótyavetyéli az önkormányzati vagyont a baloldali városvezetés. 

– Meggondolatlanul, a véleményünk szerint jelentősen a valós értéke alatt hirdetett meg eladásra egy tízhektáros ingatlant, a 11-es Huszár úti laktanya B területét Szombathely baloldali többségű közgyűlése – erről Illés Károly nyilatkozott korábban a Magyar Nemzetnek. A baloldali városvezetés ugyanakkor a költségvetés stabilitásának fontosságát hangsúlyozta, állításuk szerint azért van szükség a vagyonértékesítésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!