TOP 100

2022.12.07. 14:56

A válságban is sikeresek - Két cégvezetőt és egy büszke polgármestert kérdeztünk

Mit jelent a TOP 100-ba bekerülni, mi válságálló sikerük titka? Erről kérdeztünk cégvezetőket is a Mediaworks-kiadvány bemutatóján.

Tömböly Ágnes

Kiss Katalin, a MAM-Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, Vizi Balázs, a Schott Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere

A 2020-as pozíciójához képest kettőt javított a vaskeresztesi MAM-Hungária Ipari és Kereskedelmi Kft., amely a TOP 100 listán az előkelő 15. helyet foglalja el. 2021-ben 19 milliárd 850 millió forint nettó árbevételt realizált a kft. Kiss Katalin ügyvezető igazgató elmondta: a MAM-Hungária Kft. stabilitást mutat, ám azt megőrizni nem volt kön - nyű. A cégvezető szerint most még fontosabb, hogy leporolják a stratégiai prioritásokat, és tényleg azzal foglalkozzanak, amivel kell.

 – Nem teszünk meggondolatlan lépéseket, odafigyelünk a munkavállalókra, beszélgetünk velük, hogy tudjuk, mire van szükségük, másrészt hogy ők is értsék, mire van szüksége a vállalatnak – fogalmazott. 

– A Schott Hungary Kft. számára a Covid-járvány más lefolyású volt, mint más vállalatoknál, hiszen aktívan részt vettünk a védekezésben. Egyike lehettünk azon cégeknek, amelyek üvegipari csomagolóanyaggal támogatták a legnagyobb vakcinagyártókat – fejtette ki Vizi Balázs ügyvezető igazgató. – Körülbelül 3 milliárd adag vakcinához járultunk hozzá. Emiatt teljesen más munkarendre kellett átállnunk, ünnepnapokon is dolgoztunk és a nyári leállásokat is meg kellett szüntetnünk. Az ügyvezető igazgató hangsúlyozta: két év alatt létfontosságú vállalattá váltak az országban és töretlen növekedést érhettek el, amihez jelentős felelősség társult. Helytálltak, aminek köszönhetően a cégcsoport Lukácsházán egy 76 millió eurós nagyberuházást indított el, amivel a steril üvegfecskendő-gyártást kezdi meg Magyarországon.

– Szentgotthárd alig 10 ezres kisváros és 16 ezres járási székhely, büszkén tekintünk arra, hogy az ipari parkban ilyen jól szereplő vállalatok vannak – hangsúlyozta Huszár Gábor polgármester annak kapcsán, hogy a tíz legeredményesebb közé ismét bekerült két helyi cég: az Allison Transmission Hungary Kft. 2021-ben elért 44 milliárd 570 millió forint nettó árbevételével egy helyet javítva a hetedik, az Opel Szentgotthárd Autóipari Kft. 32 milliárd 751 millió forintos nettó árbevétellel a 10. helyen végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!