Felelős döntés

2022.12.23. 20:06

Bük térségében kivárnak - Víziközmű: Sopron eldöntötte, hogy átadja az államnak

Úgy határozott a soproni önkormányzat, hogy átadja az államnak a víziközművagyonát. A Soproni Vízmű Zrt. tíz ÉszakVas megyei településen is szolgálatat, de a vasiak még nem döntöttek.

Horváth László

Bükön még nem volt napirenden a kérdés

Fotó: Cseh Gábor

Rendkívüli közgyűlésen döntöttek Sopronban a víziközművagyonról. A város 53 százalékban tulajdonosa a Soproni Vízmű Zrt.-nek. – Az ukrán háború, valamint az elhibázott brüsszeli szankciós politika energiaár-robbanást okozott – közölte megkeresésünkre dr. Farkas Ciprián, a Győr-Moson-Sopron megyei város polgármestere. 

– Felelős döntés született. Számításaink szerint több milliárd forint pluszkiadást jelent a megemelkedett rezsi. Önkormányzatunk ezt nem tudja finanszírozni. A minisztériumtól szerződéstervezetet is kaptunk, így ebben nem lehet hiba. A többi tulajdonos települések vezetőit levélben keresem meg, és arra kérem őket, hogy január 31-ig döntsenek. A bői képviselő-testületben már téma volt a víziközművagyon helyzete. 

Hajós Attila polgármestertől megtudtuk, nem zárkóznak el az átadástól, de információ hiányában még nem döntöttek. 

Bükön még nem volt napirenden a téma. Dr. Németh Sándor polgármester kiemelte, a víziközművagyon az adott település tulajdonában van, illetve az önkormányzat feladata a szolgáltatás biztosítása

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!