Bejelentés

2023.05.12. 19:55

Vízmű-üzletrészt vásárolna Bük

Dr. Németh Sándor, Bük polgármestere arról tájékoztatta a Soproni Vízmű Zrt. közgyűlésén megjelenteket, hogy a város önkormányzata megvásárolná a legnagyobb részvényes, Sopron tulajdonrészét.

Horváth László

Ülést tartott pénteken a Soproni Vízmű Zrt. közgyűlése. Ennek az elején kért szót dr. Németh Sándor, Bük polgármestere. Mint ismert, Észak-Vas vármegye tíz településén a soproni cég látja el az ivóvíz-, illetve a szennyvízszolgáltatást. – Az előző közgyűlésen a megjelentek több mint nyolcvan százaléka úgy döntött, hogy akár az állam is tulajdonos lehet a társaságban, a települések az üzletrészüket pedig ingyen adnák át – idézte fel az előzményeket a büki polgármester. 

– Akkor városunk, illetve Acsád, Meszlen, Vasszilvágy, Bő, Chernelházadamonya, Gór nevében erre nemmel szavaztam. Most, az érintett önkormányzatok jóváhagyásával arról tájékoztattam a jelenlévő településvezetőket, hogy Bük városa vételi ajánlatot tesz a legnagyobb részvényes, Sopron tulajdonrészének kivásárlására. Ez mintegy háromszázmillió forintot jelent. Emellett egy új közgyűlés összehívást is kértem, azzal a céllal, hogy helyezzük hatályon kívül a jelenleg érvényes alapszabályt. A régi szabályozás értelmében ugyanis csak azon önkormányzat lehetett részvényes, amelynek területén szolgáltatást végez a vízmű. Az új közgyűlés összehívásáról az igazgatótanács dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!