Újabb fejlemények

2023.07.21. 19:39

Eladnák a szombathelyi termálfürdő területét - A Vasivíznél is várható vizsgálat?

Helyszíni bejárást, törvényességi és gazdaságossági vizsgálatot kért a Vasivíz Zrt. valamennyi igazgatójától, igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjától, valamint a cég könyvvizsgálójától dr. Szendrő-Németh Tamás civil blogger a szombathelyi termálfürdő területének tervezett eladása kapcsán.

Tömböly Ágnes

Forrás: VN-archív

Mint arról már beszámoltunk: a szombathelyi önkormányzati képviselőkhöz és a város jegyzőjéhez fordult dr. Szendrő-Németh Tamás azután, hogy kiderült: a közvélemény tájékoztatása nélkül előszerződést kötött a Vasivíz Zrt. egy szombathelyi magánszeméllyel a termálfürdő területének - munkásszállóval, kiszolgáló helyiségekkel és sportpályákkal együtt történő - adásvételére vonatkozóan.  A több mint 1,2 hektáros fürdőterületet 221 millió forint plusz áfa összegért értékesíthetik. A blogger témában közölt videóit, már több, mint 1300-an nézték meg. Szendrő elmondása szerint a vevőt és egyik üzlettársát baráti szálak fűzik a szombathelyi városvezetéshez. Lapunk közölte azt: a vevő és a polgármesteri kabinetfőnök gimnáziumi osztálytársak voltak. 

A blogger a napokban a Vasivíz Zrt. vezérigazgatójához, valamennyi igazgatójához, igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjához, valamint a cég könyvvizsgálójához is fordult átfogó vizsgálatot szorgalmazva, amiről közösségi oldalán számolt be. 

„Az ügy törvényességének és gazdaságosságának teljes körű kivizsgálásáig ne kössék meg a végleges adásvételi szerződést a termálfürdő területére vonatkozóan” – egyebek között ezt kérte a Vasivíz Zrt. döntéshozóitól dr. Szendrő-Németh Tamás. Kezdeményezett a termálfürdőn egy nyilvános helyszíni bejárást is azért, hogy az értékbecslés(ek)ben foglalt tételeket ellenőrizhessék. Közérdekű adatigényléssel is fordult a céghez az ingatlanra vonatkozó értékbecslések és az ingatlanközvetítőkkel között szerződések kiadása iránt. Ki viseli a sportpályák áthelyezésének költségeit és az ingatlanközvetítő díját? - ezt is kérte kivizsgálni a blogger.
Mint arról beszámoltunk: az előszerződés alapján a szombathelyi magánszemély helyébe vevőként 60 napon belül egy harmadik fél léphet, így köthetik meg a végleges adásvételi szerződést. Közben a termálfürdő területének megóvásáért indított online petíciót már háromszázan aláírták,  köztük Horváth Gábor, dr. Kecskés László és dr. Melega Miklós szombathelyi önkormányzati képviselők is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!