Kiírják a közbeszerzést

2023.07.11. 17:15

Hende Csaba: Megígértük, megcsináljuk – Megállapodtak a szombathelyi elkerülőről

Ötszázmillió forintot biztosít a költségvetésből Lázár János miniszter a szombathelyi északi elkerülő út kiviteli terveinek elkészítése érdekében, erre vonatkozóan hamarosan kiírják a közbeszerzési eljárást – tudtuk meg dr. Hende Csaba keddi Facebook-posztjából.

Tömböly Ágnes

Ágh Péter, Hende Csaba, valamint Lázár János

Forrás: Hende Csaba közösségi oldala

„Megállapodtam Lázár János miniszter úrral abban, hogy késedelem nélkül folytatódik a szombathelyi észak-keleti elkerülő út létrehozásához vezető munka” – közölte közösségi oldalán dr. Hende Csaba. „Miniszter úr kiírja a kiviteli tervek elkészítésére irányuló közbeszerzési eljárást közel 500 millió forint értékben. Tehát haladunk tovább célunk felé akkor is, amikor a háború, a szankciók és az energiaárak nehéz helyzetbe hozták hazánk költségvetését” – olvasható a politikus bejegyzésében.
Telefonon értük utol Szombathely országgyűlési képviselőjét, aki először is leszögezte: Megígértük, megcsináljuk!

Ezt követően érdeklődésünkre elmondta: - Ágh Péter államtitkár úrral hármasban találkoztunk az Építési és Közlekedési Minisztériumban Lázár János miniszter úrral, aki hangsúlyozta Vas megyei útfejlesztések iránti töretlen elkötelezettségét, amit vasi látogatása során is megtett. Egyben biztosított arról, hogy a szombathelyi elkerülő út létrehozása érdekében megteendő következő lépést, így a kiviteli tervek elkészítését közbeszerzés útján biztosítja, az ehhez szükséges mintegy 500 millió forint költségvetési forrással együtt – tájékoztatott dr. Hende Csaba.
Szombathely országgyűlési képviselője szerint ez azért nagyon lényeges, mert ez a következő lépcsőfoka a beruházás előkészítésének. - Teljesen világos, hogy a kormánynak határozott szándéka a szombathelyi elkerülő út megépítése, és ennek a legfényesebb bizonysága az, hogy a jelenlegi, rendkívül nehéz helyzetben is igen jelentős összeget szán egy olyan munkára – a tervezési munkára –, ami elengedhetetlen a kivitelezési közbeszerzés kiírásához. Lépésről lépésre haladunk, és el fogjuk érni a célunkat – zárta gondolatsorát dr. Hende Csaba. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!