Közügyek

2023.08.16. 11:30

Ismét a Vasivíz igazgatósága elé kerül a termálfürdő területrészének tervezett eladása

Még nem írták alá a végleges adásvételi szerződést a szombathelyi termálfürdő területrészére vonatkozóan, e hónap vége a határidő – értesült a Vas Népe. Információink szerint jövő héten a Vasivíz Zrt. igazgatósága és felügyelőbizottsága ülésezik, napirendre kerül a sokakban felháborodást keltő ingatlanértékesítés ügye is.

Tömböly Ágnes

Mint arról korábban beszámoltunk: dr. Szendrő-Németh Tamás levélben fordult a Vasivíz Zrt. valamennyi igazgatójához, könyvvizsgálójához, igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjaihoz azután, hogy kiderült, a termálfürdő területéből 1,2 hektáros részt, rajta 12 ezer négyzetméteres ingatlannal és sportpályákkal nettó 221 millió forintért adnának el. Júniusban kötötték meg az adásvételi előszerződést „Az ügy törvényességének és gazdaságosságának teljes körű kivizsgálásáig ne kössék meg a végleges adásvételi szerződést a termálfürdő területére vonatkozóan” – szorgalmazta levelében a civil blogger. 

„Dr. Szendrő-Németh Tamás beadványait megküldtük az érintetteknek (igazgatóság, felügyelőbizottság tagjai, könyvvizsgáló). Vizsgálat az ügyben nem indult, azonban az igazgatóság és a felügyelőbizottság következő ülésén többek között tárgyalni fogja az ingatlanértékesítés ügyét is” – közölte érdeklődésünkre a Vasivíz Zrt.

Válaszukból azt is megtudtuk: a végleges adásvételi szerződést még nem kötötték meg, annak augusztus 31. a határideje. Több ingatlanértékesítést idén már nem indít a cég – ezt is megtudtuk a válaszból.

A szombathelyi önkormányzat 2022 őszén megkapta az ingatlanlistát

Megerősítették azt a korábbi információnkat is: a Vasivíz Zrt. 2022 októberében a szombathelyi önkormányzatnak megküldte azon ingatlanok listáját, amelyek alaptevékenységéhez nem szükségesek és eladhatók. Máig megválaszolatlan a kérdés: ez pecsételte-e meg a termálfürdő területrészének sorsát? Az ingatlanlistából ugyanis úgy tűnik, ezt az egyet adhatja el a Vas vármegyei vállalkozás 2023-ban. Ismert, az adásvételi előszerződést a zrt. egy magánszeméllyel kötötte,  aki céges kapcsolatai által kötődik a szombathelyi városvezetéshez, a polgármesteri kabinetfőnöknek gimnáziumi osztálytársa volt, mégis – ahogy dr. Szendrő-Németh Tamás rámutatott – egy ingatlanközvetítőn keresztül találták meg vevőként. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!