TOP Plusz

2023.09.23. 14:05

Jelentős támogatásból újul meg a Kossuth utca Nemesbődben

A Kossuth Lajos utca felújítására és új parkolók kialakítására is fordítják azt a 250 millió forintot, amit a TOP Plusz Programban nyert el a nemesbődi önkormányzat. A projektet a Vas Vármegyei Önkormányzattal konzorciumban valósítják meg.

Tömböly Ágnes

Fotó: © Cseh Gábor

Ünnepélyes keretek között a faluházban írták alá szombaton kivitelezési szerződést. Előtte Zsizsik Katalin polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: - Nemesbőd nagyon régóta várta, hogy megújuljon a Kossuth Lajos utca. Az aszfaltburkolatot 840 méter hosszan újítják fel, emellett 25 új parkolót is kialakítanak, ami biztonságosabbá és jobbá teszi majd a közös önkormányzati hivatal, a vegyes bolt, az óvoda, az orvosi rendelő, a közösségi színtér és a templom megközelítését is – tudtuk meg a polgármesteri beszédből. A kivitelezés várhatóan októbertől decemberig tart majd.

Zsizsik Katalin kiemelte még: 2020 óta összesen mintegy 400 millió forint érkezett különböző támogatások formájában Nemesbődre, amit külön megköszönt Ágh Péter államtitkárnak, Észak-Vas megye országgyűlési képviselőjének. Megújult az óvoda, a játszótér, a ravatalozó, a futballpályán az öltöző, és bővült az orvosi rendelő eszközparkja. A modern körülmények vonzóvá teszik a települést, ahol egy eladó ház sincs.

- Ha az elmúlt évek munkáját nézzük, példátlan mértékű az a fejlődés, amin Nemesbőd átment. Ez jól mintázza azt, hogy azok a kormányzati törekvések, amik a kistelepülések életfeltételeit kívánják javítani, Nemesbődön is jól láthatók – ezt már Ágh Péter államtitkártól hallottuk, aki hozzátette: pár év alatt elérték, hogy ismét vonzóvá váltak a kistelepülések a fiatalok körében. A Kossuth Lajos utca felújítása kapcsán emlékeztetett, évek óta szorgalmazták az itt élők az útrekonstrukciót, most találták meg azt a rendkívüli nagy forrást, ami a beruházás elindításához kellett. 

A projektet a nemesbődi önkormányzat a Vas Vármegyei Önkormányzattal konzorciumban valósítja meg. - Az, hogy ez a támogatás ide tudott érkezni, az valóban különösen nagy szerencse - fogalmazott dr. Kondora Bálint alelnök, majd összefoglalva elmondta: a TOP Plusz programban a belterületi utak fejlesztése kiírás jellemzően városi utak fejlesztését célozza. Ennek ellenére jutott forrás más, kisebb szereplőknek is, így Nemesbődre is.

Zsizsik Katalin polgármester mellett a nyertes cég, a Colas Út Zrt. képviseletében Czudor Zsolt vállalkozási igazgató és Bányavári Gábor, nyugat-magyarországi területi igazgató írta alá a beruházásra vonatkozó kivitelezési szerződést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!