Jó együttműködés

2023.09.16. 07:00

Újabb kormányzati támogatás érkezik Bükfürdőre

Újabb jelentős, 235 millió forintos kormányzati támogatás érkezik Bükfürdőre. Az újonnan kialakított fő téri beruházás többletköltségét fedezi ez az összeg.

Vaol.hu

Ágh Péter és dr. Németh Sándor

Fotó: Ohr Tibor

 A pénteki Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatban kiemelték: a bükfürdői városközpont átépítésekor az volt a cél, hogy a gyógyhely múltjához, történelméhez, híréhez méltó teret alakítsanak ki. 

– Azért is fontos a kormány döntése, illetve Ágh Péter, Észak-Vas vármegye országgyűlési képviselőjének közbenjárása, mert a közel hárommilliárd forintos beruházás költségének kilencven százalékát állami támogatás biztosította – nyilatkozta dr. Németh Sándor, Bük polgármestere.

 – A Covid, majd az energiaválság jelentős áremelkedést okozott az építőiparban. A felmerült pluszköltségeket az önkormányzat nehezen, vagy csak hitel felvételével tudta volna előteremteni.

 Ágh Péter közölte: az elmúlt években a kormányzati támogatások révén több nagyszabású fejlesztés is megvalósult Bükön. Ezek lépésről lépésre régen várt helyi célok elérését segítik. A mostani támogatás pedig mindezek kiegészítésére, teljessé tételére szolgál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!