Költözik

2023.11.23. 15:41

Helyi vállalkozó mentette meg a postát Rábahídvégen, hétfőtől új helyszínen üzemel

Költözik a rábahídvégi posta, november 27-től a helyi Gazdaboltban adhatják fel a leveleket és fizethetik be a csekkeket a lakosok. Az üzemeltetést Molnár Lídia helyi vállalkozó veszi át.

Csabai Bernadett

Molnár Lídia

Fotó: Szendi Péter

Mint arról mi is beszámoltunk, a Magyar Posta Zrt. az 1500 fő alatti településeken átszervezte működését: több helyszínen bezárták a postát magas üzemeltetési költségekre hivatkozva, illetve egy új típusú, partneri együttműködést is felajánlottak a kistelepüléseknek.

Ennek lényege dióhéjban annyi, hogy az érintett helységekben nem csak az önkormányzat, hanem helyi vállalkozások is átvehetik a posták üzemeltetését a már meglévő vállalkozói vagy szolgáltatói tevékenységük mellett.

Borsits Zoltán polgármester megkeresésünkre elmondta: Rábahídvégen nagy szükség van a postára, mivel kétszer annyi forgalmat bonyolít le, mint a térség hasonló népességű falvai. A képviselő-testülettel megtárgyalták az ügyet és arra jutottak, hogy a rábahídvégi vállalkozásoknak és az iparűzési adó miatt az önkormányzatnak is plusz bevételt hozhat, ha egy üzletbe teszik át a tevékenységet. Molnár Lídia, a rábahídvégi Gazdabolt tulajdonosa jelezte, hogy szívesen ellátná a postai feladatokat a továbbiakban. A polgármester hozzátette, a falu központi helyén található az üzlet, könnyen megközelíthető a lakosság számára.

Molnár Lídia már 20 éve vállalkozó Rábahídvégen, ez a döntés inkább személyes, mint üzleti volt részéről. „A fiataloknak más, ők már digitálisan intézik az ügyeiket, de az idősek még mindig a postát használják csekkbefizetésekre például. Édesanyám is 88 éves, sokat kellene utaznia, ebben a korban pedig már nem könnyű a közlekedés. Itt nálunk a faluban sok az idős és nagyon örültek neki, hogy megmaradt a posta. - fejtette ki.

A Magyar Posta Zrt-vel kötött együttműködésben kétféle csomagból választhatott, boltjában a posta alapszolgáltatásai lesznek elérhetőek – levél- és csomagfeladás, csekkek befizetése, pénzfelvétel. A bővített csomag tartalma például a biztosítás-kötés és a kincstárjegy szolgáltatások, úgy gondolta, az alap csomaggal ki tudják szolgálni a helyiek igényeit.

Czinczás Fanni
Forrás: Szendi Péter

November 23-án nyitott ki utoljára a rábahídvégi posta régi helyén, a Bertha György utcában, az ott dolgozó alkalmazottakat már átvette a vasvári és a molnári hivatal, nem maradtak munka nélkül. November 27-től a helyi Gazdaboltban érhető el a szolgáltatás. - Bővítenünk kellett az üzletet egy 10 nm2-es helyiséggel, már itt van a pultunk, megkaptuk a PostaPartner táblát is – az új típusú együttműködés hivatalos neve – pénteken veszem át a bélyegeket, borítékokat, gépeket, délutánra teljes készültséget tervezek a hétfői nyitásra. Egyelőre én magam leszek a pultban, szeretném kitapasztalni, mire van igény, hogyan tehetjük jobbá a szolgáltatást. – mondta lapunknak.

Egyelőre napi két órában intézhetik postai dolgaikat a rábahídvégiek itt, hétfőn, szerdán, csütörtökön és pénteken 08:00-10:00 között, kedden pedig 14:00-16:00 óra között. Molnár Lídia megosztotta

velünk, van rá esély, hogy a jövőben bővíti a nyitvatartást, ha indokoltnak látja. Egyelőre felméri a terepet, hogy a napi két órával le tudja-e fedni a lakossági igényeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!