Karrier

2024.02.06. 08:00

Mit és hogyan tanuljunk? - A felnőttképzésben részt vevők nagy része a tantermi oktatásban hisz

2022-ben több mint 100 ezer ember vett részt felnőttképzésben, tavaly valószínűleg még többen. Egy friss kutatás szerint a felnőttképzésben részt vevők csaknem fele most is a tantermi oktatásban hisz.

Vaol.hu

A képzések rugalmasabbá váltak, modernebbek

Forrás: Shutterstock

Az egyik oktatási központ (Sämling Üzleti Oktatási Központ) évek óta gyűjti a képzésein részt vevők, vagy a képzései iránt érdeklődők visszajelzéseit a hazai felnőttképzés jellemzőiről. A legfrissebb kutatásukat most az egyik humánerőforrásportálon (HR Portál) publikálták. Mint írják, újra kiemelten fontos a személyes, tantermi oktatások iránti igény, 30 százalék élő online képzésben szeret tanulni, 13 százalék bármikor elővehető e-learning tananyagból. Zsuffa Ákos elmondta: a képzések rugalmasabbá váltak, tartalmuk modernebb és gyakorlatorientáltabb lett. Akik szakmát szeretnének tanulni vagy inkább váltani, azoknak az iskolarendszer lehet megoldás. Ezenkívül rendelkezésre állnak új, piacközpontú képzések, online tanfolyamok, kompetenciafejlesztő programok, jellemzően hibrid/online, rugalmasan végezhető módon. Szakmacsoporti bontásban a Gazdálkodás és menedzsment, a Rendészet és közszolgálat, Mezőgazdaság és erdészet, illetve az Elektronika és elektrotechnika a legnépszerűbbek. A legnépszerűbb képzések közé tartozott a szoftverfejlesztés, a kereskedelmi ismeret, a pénzügy és a marketing. Nemzetközi trendek szerint a következő öt évben munkaerő-kereslet lesz a mesterséges intelligencia, gépi tanulás, adatelemzés, közösségi média, szoftverfejlesztés, környezetvédelem, egészségügy, oktatás területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!