Tanácskozás

2024.03.17. 12:47

Konzultáció a gazdaságfejlesztési lehetőségekről

A Vas Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara - Celldömölk, Sárvár és Vasvár után - negyedik állomásként térségi konzultációt szervezett Körmenden. A fórumon településvezetők és a térség gazdasági szereplői, vállalkozói vettek részt.

Tóth Judit

Fotó: Jámbori Tamás

Takács Tamás gazdaságfejlesztési csoportvezető köszöntötte az egybegyűlteket, kiemelve, hogy a Vas Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara tavaly útjára indított egy gazdasági road show-t, amelynek az volt a célja, hogy helyben, az adott település vagy térség vállalkozóit meghallgatva feltérképezzék a problémákat. A mostani, tavaszi sorozat annyiban különbözik, hogy ezúttal településvezetőket is invitáltak a programra, hogy más szemszögből is rávilágítsanak az akadályozó tényezőkre, a nehézségekre, ugyanakkor megfogalmazzák, hogyan lehetne segíteni a vállalkozókat pozíciójuk megerősítésében, versenyképességük megőrzésében.

A házigazda város nevében Bebes István polgármester üdvözölte a résztvevőket, kiemelve, hogy Körmend és a térség számára nagyon fontos az együttműködés a Vas Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarával. Mint mondta, gazdasági szempontból Körmend jövőjére nagy hatással lehet az elkészült M80-as út, valamint a további tervezett útfejlesztések, hiszen a közlekedési infrastruktúra magasabb szintre emelése újabb lehetőségeket nyithat a város számára.

Rettegi Zsolt, a kamara munkatársa párbeszédet indított, a jelenlévők rövid bemutatkozása után kitörési pontokról, gazdaságfejlesztési lehetőségekről esett szó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!