Csatornarendszer nehezen bírja

2018.09.04. 10:53

Rengeteg csapadékot kapott Szombathely

Szombathelyen a Kenyérvíz utcában és a Szent Gellért utcában szivattyúznak a tűzoltók, ezen kívül Kemenespálfán és Bejcgyertyánoson ad még munkát a lehullott kiadós csapadék a vasi egységeknek – tudtuk meg kedden délelőtt dr. Magyar Csabától, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetőjétől.

Bakos Ágnes

Rengeteg csapadékot kapott Szombathely: hétfő reggel 7 órától kedd reggel 7 óráig 19,4 milliméter hullott, pedig már az ősz első két napján is több esett a kelleténél.

A legintenzívebb esőzés kedden hajnali 5 óra és 6 óra között volt, akkor 12 milliméter zúdult a városra – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat adataiból.

 

A csatornarendszer nehezen bírja a kiadós esőt: felgyűlt a Zanati úti felüljáró alatt (is), alapos alvázmosást kaptak az autók, sőt, ott 13 elhagyott rendszámtáblát találtak. Aki arra járt kedden reggel és hiányzik a rendszáma, hivatalosan hatósági jelzése, az keresse a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán, a Söptei úton.

Fotó: Unger Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában