időjárás

2018.10.08. 17:30

Ez már az igazi indiánnyár Vas megyében is

A következő napokban a vénasszonyok nyarát élvezhetjük jobbára derült éggel, kellemes hőmérséklettel. Az esernyőkre egyáltalán nem lesz szükség a Szombathelyre jelzett prognózis szerint. 

Bakos Ágnes

Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

Felhőtlen égbolt, gyenge szél és 20 °C körüli maximum: igazi indiánnyár ígérkezik Szombathelyre október második hetére. Szerdán akár 23 °C is lehet, a többi napra is 19-22 °C-ot ígér az előrejelzés, és hajnalonként sem fogunk fázni, a minimumok 8-10 °C körül alakulnak majd. Ha csapadék nem is, azért pára- és ködfoltok lesznek. Csapadék egyáltalán nem várható, de felhő is csak alig: keddre 44 százalékos borultságot jelez a hivatalos prognózis, aztán vasárnap éjszakára, a hét legvégére látszik legközelebb felhősödés. Az UV-sugárzásra prognózist októberig készít az Országos Meteorológiai Szolgálat, a mért értékek viszont elérhetőek: az elmúlt napokban a 10 fokozatú skálán a 3-as érték közelében alakultak a napi maximumok. Szerdától délire fordul a szél, de enyhe marad. Az agrometeorológiai jelentés szerint a kikelt, és jellemzően 4-6 leveles fázisban lévő repce fejlődéséhez a Dunántúlon elegendő nedvesség áll rendelkezésre a talajban. Zajlik az őszi búza vetéséhez a talaj-előkészítés, helyenként megkezdődött a vetés – ehhez nagy szükség lenne csapadékra. Márpedig a középtávú előrejelzések szerint október 20-áig ekkora mennyiség még nem fog lehullani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában