Felhőszakadás várható

2019.02.12. 08:18

Tavasz előszele? Viharos szél és hidegfront kedden Vas megyében – videó

Kedden napközben a több-kevesebb napsütés mellett felhőátvonulásokra számíthatunk.

vaol.hu

Forrás: vaol.hu

Fotó: Unger Tamás

A gyorsan vonuló gomolyfelhőkből elszórtan valószínű egy-egy zápor vagy hózápor, nagyobb eséllyel a nap második felében és nagyobb számban a Dunántúlon, valamint a Tisza vonalának tágabb környezetében – írja a metnet.hu

Szeles, hűvös

Az északnyugati szél sokfelé erős lesz, a Dunántúlon, a főváros környékén, valamint a Duna-Tisza-köze déli felében viharos lökésekre is számítani kell. A keddi csúcsértékek általában 2 és 6 fok között alakulnak, de a szél miatt a hőérzet jóval alacsonyabb lehet.

Havazás várható

Kedd este még néhol előfordulhat egy-egy hózápor, majd fokozatosan megszűnik a csapadék és összeesnek a gomolyfelhők. Ugyanakkor hajnaltól a nyugati és északi tájak fölé már újabb – többnyire szakadozott – felhőzet érkezik, ám ebből csapadékra nem kell számítani. Mérséklődik az északi, északnyugati szél, de élénk (kedd este még egy-egy erős) széllökés még előfordulhat. -4 és +1 fok közé hűl a levegő, északkeleten lesz a hidegebb, a Nyugat-Dunántúlon az enyhébb idő.

Vezessenek óvatosan, friss információikat, képeiket várjuk a [email protected] címre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában