időjárás

2019.05.24. 06:17

Süss fel nap: pénteken már 20 fok feletti lesz a hőmérséklet

Délelőtt még felhős aztán ragyogó napsütés és húsz fok feletti hőmérsékletet ígérnek a meteorológusok – írja a metnet.hu-

vaol.hu

Fotó: Szendi Péter

Fotó: Szendi Péter

Pénteken reggel a Dunántúl nyugati, délnyugati részei felett felszakadozik a felhőzet, itt általában közepesen, másutt erősen felhős vagy borult lesz az ég. A Tiszántúlon és az Északi-középhegység térségében több helyen alakulhat ki eső, záporeső, egészen az északkeleti határszélen akár egy-egy zivatar is lehet. Az északnyugati szél gyenge lesz, azonban a Kisalföldön időnként élénk széllökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Péntek délután

Marad a kettősség országunk területén péntek délután: nyugaton egyre hosszabb időre süthet ki a nap, keleten sok felhőre, ismétlődő záporokra, északkeleten akár zivatarokra is számíthatunk. Az északnyugati szél országszerte megélénkül, északnyugaton megerősödik, zivatarok környezetében egy-egy viharos széllökés sem kizárt. A legmagasabb hőmérséklet 18 és 22 fok között alakul, ezúttal a naposabb nyugati, délnyugati területeken lehet a melegebb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában