Időjárás

2020.01.20. 07:27

Véget ér a ködös, felhős idő Vas megyében – Érdekességet is tartogat a hétfő este

Hétfő délutántól szakadozik fel a felhőzet.

vaol.hu

Az elmúlt napokban kifejezetten ködös, szürke, télies idő volt Vas megyében. Havazásról is szóltak az előrejelzések, ám csak a megye peremterületei borultak fehérbe, amiből ezúttal a megyeszékhely kimaradt. Ettől függetlenül még vigyázni kell az utakon, különösen a reggeli órákban.

Erre a hétre már mást jósolnak a szakemberek. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, délutántól azonban már nagyobb területen csökkenhet, szakadozhat a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 0 és +4 fok között valószínű. Késő estére +1, -4 fokra hűl le a levegő.

A Köszegi Időjárás Előrejelzés " target="_blank" rel="nofollow noopener noreferrer">hivatalos Facebook-oldalán tájékoztatott, hogy egy kis érdekességet is tartogat a hétfő este, már ami a légnyomást illeti.

Fotó: Facebook/Kőszegi Időjárás Előrejelzés

 

A következő 20-24 órában folyamatosan emelkedni fog a levegő nyomása, ritkán tapasztalható értékeket mérhetünk holnap este.

A várható maximum 1046-1047 hPa köré várható, ami nagyon magas érték, 1045 hPa fölé már több mint 10 éve nem emelkedett országos szinten.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában