Időjárás

2021.01.19. 07:16

Melegfront éri el kedden Vas megyét, eltűnnek a mínuszok

Havazás nem várható megyénkben.

vaol.hu

Deres növények, télies időjárás illusztráció 20210101 Szombathely Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint erősen felhős lesz az ég, általában csak rövid, a délnyugati megyékben esetleg hosszabb napos időszakok várhatók. Napközben a keleti, északkeleti határhoz szorul vissza a havazás, estétől viszont az északi tájakon ismét számítani kell csapadékra: a Dunántúlon eső, az Északi-középhegységben, északkeleten zömmel hó várható, de kis területen – bizonytalanabb eloszlásban – ónos eső is kialakulhat. A nyugati, délnyugati szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -3 és +5 fok között alakul, de a Dél-Dunántúlon, Dél-Alföldön néhol kissé melegebb is lehet. Késő estére -4 és +3 fok közötti értékekre számíthatunk. Győr-Moson-Sopron megyére elsőfokú riasztást adtak ki az ónos eső veszélye miatt.

Orvosmeteorológia

Az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére van hatással: fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, a teljesítőképesség csökkenése is gyakori ilyenkor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában