Időjárás

2021.03.22. 07:28

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Vas megyére

Ráadásul délután még havazhat is megyénkben.

vaol.hu

20210215 Időjárás illusztráció, Narda, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: © Cseh Gábor

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint napközben hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Elsősorban a középső és a déli országrészben alakulhatnak ki hózáporok, néhol havaseső-zápor, zápor is. Késő délután, este összeesnek a gomolyfelhők, az ország nagy részén kiderül az ég. Az északi szelet erős, főleg a Nyugat-Dunántúlon, valamint északkeleten viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6 és 9 fok között várható. Késő estére -2 és +3 fok közé csökken a hőmérséklet.

Fotó: met.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki Vas megyére a széllökések veszélye miatt. A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Orvosmeteorológia

Hideg fronthatás várható, így fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. Erősödhetnek a reumatikus, illetve ízületi panaszok. Az allergiás tünetek fokozottabb fellépésével lehet számolni. A megnyúló reakcióidő miatt fokozott figyelem szükséges a közlekedésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában