előrejelzés

2021.05.25. 07:31

Továbbra is érvényben marad az elsőfokú figyelmeztetés Vas megyében – Még lehet jégeső

Keddre sincsenek jó híreink a napsütést kedvelőknek, és a frontérzékenyeknek sem. Mutatjuk milyen időre lehet számítani.

vaol.hu

Zivatarfelhők Kőszeg és környéke felett fotók: Ráduly László

Forrás: Ráduly László

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a Dunántúl északi és nyugati részén erősen felhős vagy borult lesz az ég, és legfeljebb kisebb eső, zápor várható. Máshol napos, gomolyfelhős időre van kilátás, kora délelőttig északkeleten, délután a Tiszántúlon alakulhat ki zápor, zivatar. A szél egyre nagyobb területen fordul északnyugatira, és erősödik meg. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 28 fok között alakul. Késő estére 9, 18 fokra hűl le a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ahogy a hétfőn, úgy kedden is elsőfokú, azaz citromsárga figyelmeztetést adott ki Vas megyére a zivatarok veszélye miatt. Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Orvosmeteorológia

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Egyes esetekben a szülések korábban indulnak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában