Időjárás

2021.08.17. 08:34

Elsőfokúra változott a másodfokú figyelmeztetés Vas megyében

A délelőtt folyamán elvonul a vihar megyénkből, amely jelentős lehűlést hozott. A hőmérő higanyszála legfeljebb a 23 fokot éri majd el, azt is csak délután.

vaol.hu

Erősen felhős lesz az ég, és hajnalban-reggel többfelé, napközben szórványosan lehet zápor, zivatar. Megérkezik a hőségzáró hidegfront, 22 és 29 fok közé esik vissza a hőmérséklet, miközben az északnyugati szél nagy területen megerősödik, néhol viharossá fokozódik – tájékoztat a köpönyeg.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki Vas megyére a zivatarok veszélyei miatt. Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Valamelyest javult a helyzet a tegnaphoz képest, ugyanis akkor másodfokú riasztás volt érvényben, sőt a felhőszakadásra is figyelmeztettek.

Fotó: met.hu

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontra érzékenyek kissé fellélegezhetnek, jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani. Záporok, zivatarok környezetében az arra érzékenyek feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt fokozza. Erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodjon a bőr és szem védelméről – írja a köpönyeg.hu.

Ezek is érdekelhetik