időjárás

2021.08.24. 07:25

Kedden gomolyfelhők zavarhatják a napsütést Vas megyében

met.hu/Kőszegi Időjárás Előrejelzés

Altocumulus opacus felhők Dél-Vas megye felett szombaton: a középmagas, nem átlátható gomolyfelhőket is hozta a hidegfront Fotó: Szendi Péter

Fotó: Szendi Péter

Vas megye

Kedden napközben a vonuló gomolyfelhők között néhány órára kisüt a nap. Egy-egy zápor a délutáni órákban kis eséllyel kialakulhat. Az északi, északnyugati szél délelőtt megélénkül, délutánra megerősödik, egy-egy viharos közeli lökés is valószínű. Délutánra 19-22 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Fotó: met.hu

Országos

A többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, és főleg az ország északi felében alakul ki napközben zápor, az északkeleti megyékben helyenként zivatar is előfordulhat. Megélénkül, többfelé megerősödik a nyugati, északnyugati szél, majd estétől északira fordul. Zivatarok környezetében a szél viharossá fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 27 fok között alakul, keleten, délkeleten lesz a melegebb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában