előrejelzés

2021.10.18. 08:03

Folyamatosan enyhül az idő Vas megyében, délután élvezhetjük a napsütést

Nem csak a hétvégéig tartott az indiánnyár, tovább folytatódik megyénkben a napsütés.

vaol.hu

időjárás Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

Délelőtt még felhős lesz az ég, inkább csak délután szakadozik érdemben a felhőzet – ekkor számíthatunk napsütésre. Eső nem lesz. Mérsékelt marad az északnyugati szél. Reggel 5, délután 15 fok körül alakul a hőmérséklet – tájékoztat a koponyeg.hu.

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A többórás napsütés mellett változóan felhős időre van kilátás. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki, továbbá az időnként megélénkülő szél a kellemetlen tüneteket tovább fokozhatja és a hőérzetünket is csökkenheti. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában