Időjárás

2022.05.02. 08:21

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Vas megyére, könnyen előfordulhat jégeső is

Csapadékos idővel kezdődik a hét Vas megyében, viszont a levegő hőmérséklete egészen 21 fokig emelkedik majd.

vaol.hu

Forrás: VN-archív

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a több-kevesebb napsütés mellett fátyolfelhőkre és sokfelé erőteljes gomolyfelhő-képződésre van kilátás. Szórványosan várható zápor, zivatar, legkisebb valószínűséggel a déli megyékben. Az északkeleti szelet helyenként élénk, zivatarok idején átmenetileg erős széllökések kísérhetik. A hőmérséklet délután 19 és 24, késő este 9, 15 fok között valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, vagyis citromsárga riasztást adott ki többek között Vas megyére is a zivatarok veszélyei miatt. Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. 

Forrás: met.hu

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A légköri változásokra érzékenyeknél gyenge melegfrontra jellemző tünetek jelentkezhetnek úgy, mint fejfájás, fáradékonyság, álmosságérzet, alvászavarok, feszültség, idegesség. A változékony időjárás különösen a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőket viseli meg. Náluk vérnyomás-ingadozás, szédülékenység, mellkasi panasz lehet a jellemző tünet. A reggeli hideg idő miatt a korábbi műtétek és csonttörések helyén fájdalom alakulhat ki - írja a koponyeg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában