Időjárás

2022.08.23. 07:46

Hűvös, borongós lesz a kedd Vas megyében

vaol.hu

Forrás: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

A Dunántúlon jobbára erősen vagy közepesen felhős lesz az ég, de rövidebb napos időszakok előfordulhatnak, keletebbre viszont főként fátyolfelhők szűrik majd a napsütést. Kezdetben a nyugaton még kisebb eső előfordulhat, majd Záporra, zivatarra délután leginkább az északkeleti, keleti megyékben van esély. Az északnyugati szél a Dunántúlon megélénkül, néhol meg is erősödik, másutt gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 20 és 26 fok. Késő este 16, 22 fok várható - írja a met.hu.

Veszélyjelzés jelenleg nincs érvényben megyénk területén.

Térségünk fölött található hullámzó frontálzóna miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában