Időjárás

2023.02.01. 07:59

Felhős időjárás, de átmenetileg kisüthet a nap is Vas vármegyében

vaol.hu

Forrás: MW/archív

Fotó: Katona Tibor

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint északnyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, de lesznek átmenetileg kevésbé felhős, napos periódusok is. Több helyen várható eső, záporeső, főként a magasabban fekvő helyeken havas eső zápor, hózápor, hódarazápor is lehet. A nyugati, északnyugati szelet továbbra is nagy területen kísérik erős, helyenként viharos lökések, viszont a délnyugati harmadban többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között valószínű. Késő estére -1 és +7 fok közé hűl le a levegő.

Az OMSZ egyelőre nem adott ki figyelmeztetést Vas vármegyére. 

 

Orvosmeteorológia

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A melegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus). A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek - írja a koponyeg.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában