Időjárás

2023.06.21. 16:05

Jégesőt hozhat a délután Vas vármegyében?

Ausztria keleti felén már aktív a légkör, kialakultak az első zivatarok. A délután folyamán, 16-17 órától van rá esély, hogy egy-egy cella átképződik nyugati határvidékre - olvasható a figyelmeztetés a Kőszegi Időjárás Előrejelzés portálon.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: MW-archív

A délutáni zivatarok fő veszélyforrása a cellák magjában várható: kis területen nagyobb méretű jégeső (3-5cm), átmeneti viharos kifutószél (90-110km/h) és lokálisan jelentős csapadék is előfordulhat. 

Az estére, késő estére esetlegesen érkező, vagy érintő zivatarlánc esetén a láncolat peremén, néhány percig tartó viharos, erősen viharos szél (90-110km/h), érkezés esetén jégeső, és nagyobb mennyiségű csapadék lehetséges. Érintő találat esetén is átmeneti viharos kifutószél érkezhet, de ehhez csapadék nem társul. 

Forrás: met.hu

A szakember azt javasolja, aki teheti figyelje az aktuális radarképet, az jól mutatja a kialakult záporos, zivataros gócok erősségét, áthelyeződését, elkerülve, megelőzve az esetleges károkat. 

Reméljük nem ismétlődik meg az, ami április végén Alsóújlakon és Olaszfán

Ha valami rendkívülit észlel, küldje el nekünk! 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában