Időjárás

2023.09.13. 07:33

Riasztást adtak ki vármegyénkre - Zivatarokkal érkezik a lehűlés szerdán

Vaol.hu

Forrás: Szendi Péter

Fátyolfelhős, napos idő várható, majd délutántól a Dunántúl nyugati felén megnövekszik a felhőzet, és ott késő délután, estefelé már előfordulhat zápor, zivatar. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül, délutántól a Kisalföldön északnyugatira fordul és néhol megerősödik. Zivatar környékén viharos széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 34 fok között várható. Késő estére 15 és 23 fok közé hűl le a levegő - írja a met.hu.

A Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása alapján vármegyénkre jelenleg citromsárga, azaz elsőfokú riasztás van érvényben. 

Szerdán északnyugat felől hidegfront érkezik, a késő délutáni óráktól eleinte az Alpokalján, a Kisalföldön, majd éjfélig a Dunántúlon máshol is (nagyobb eséllyel az északi, északnyugati felében) zivatarok várhatók. A zivatarokat leginkább felhőszakadás (>25-30 mm, lokálisan >40 mm), illetve erős, viharos széllökések (ált. >45-60, néhol >65-70 km/h), esetleg apró szemű jég (<2-3 cm) kísérheti. Éjfélig, nagyjából a Duna vonaláig jut a csapadékzóna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában