Előrejelzés

2023.10.10. 07:38

Az esővel szürkített keddi délelőttöt némi napsütés váltja fel délután Vas vármegyében

Vaol.hu

Fotó: Unger Tamás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az ország északkeleti és délnyugati harmadában változóan, míg középen inkább erősen felhős idő ígérkezik. Kisebb eső főként a Dunántúlon fordulhat elő. A légmozgás alapvetően gyenge, mérsékelt marad. A csúcshőmérséklet többnyire 15 és 21 fok között valószínű, de északon helyenként 13, délnyugaton, nyugaton néhol 23 fok is lehet. Késő estére 7 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Az OMSZ egyelőre nem adott ki semmilyen figyelmeztetést Vas vármegyére. 

Orvosmeteorológia

Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki - írja a koponyeg.hu. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában