Időjárás

2024.03.12. 07:00

Szakértőt kérdeztük meg, milyen időre számíthatunk a hosszú hétvégén Vasban

Borúra derű jön. Pétervári Tibort, a HungaroMet helyi észlelőjét kérdeztük: milyen lesz az időjárás Vasban a március 15-i hosszúhétvégén .

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: Szendi Péter

Felhős, borús időre ébredt hétfőn Vas vármegye, a szombathelyi főállomáson 13 óráig mintegy 5 milliméternyi csapadék hullott, de kedd reggelig ez elérheti a 20 milliméternyit is - mondta Pétervári Tibor, a HungaroMet helyi észlelője, aki elárulta az is milyen időjárást hoz a folytatás.

Csak lassan, fokozatosan csendesül az eső, közben pedig feltámad, sőt viharossá is fokozódhat a szél. A legmelegebb órákban 8 fok körüli értékeket mutatnak majd a hőmérők, de az erős légmozgás miatt hidegebbnek érezzük levegőt. 

Szerdára elvonul a felhőzet és egészen más arcát mutatja az időjárás.

Anticiklon peremére kerülünk: a sok napsütés mellett napközben 10-15 fok körül alakul a hőmérséklet, éjszakánként 0 fokig is hűlhet a levegő.  

A hétfőn felázott talaj felső rétegét a szél gyorsan kiszárítja, a hosszúhétvégén igazi kertészkedős, ünnepelni való időnk lesz – fogalmazott Pétervári Tibor. A HungaroMet szombathelyi észlelője szólt arról is: a hétfői kettős fronthatást kedden hidegfront váltja, de utána frontmentes időnk lesz – a hét második felében semmi okunk nem lesz, hogy a panaszainkért az időjárást tegyük felelőssé. EB 

Pétervári Tibor korábban arról bezsélt lapunknak: a március az év egyik legszelesebb hónapja. Ennek vagyunk most is tanúi. 

https://www.vaol.hu/helyi-idojaras/2024/03/rekordmeleg-februar-utan-szeles-idoszak-kovetkezik-szakertot-kerdeztunk

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában