Időjárás

2024.04.22. 07:37

Borús, szeles, hűvös idővel indul a hét Vas vármegyében

Vaol.hu

Fotó: Unger Tamás

A HungaroMet előrejelzése szerint napos dunántúli tájakon is erősen megnövekszik a gomolyos felhőzet. Az egybefüggőbb csapadékzóna délutánra északkelet felé levonul, mögötte hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Helyenként - főként a középső és északi tájakon - kialakulhatnak záporok. Az északkeletire, keletire forduló szelet elsősorban a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti tájakon kísérhetik élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul. Késő estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő.

A HungaroMet egyelőre nem adott ki semmilyen figyelmeztetést Vas vármegyére. 

Orvosmeteorológia

Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki - írja a koponyeg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában