Időjárás

2024.04.15. 07:44

Eddig tartott a korai nyár, délutánra megérkezik a hidegfront zivatarokkal és erős széllel

Vaol.hu

Forrás: VN/archív

Fotó: Szendi Péter

Hazánk déli felén marad a derült vagy fátyolfelhős, csapadékmentes idő. Eközben az északi tájakon a változó felhőzet mellett is több órára kisüt a nap. Délutántól északnyugat felől egyre nagyobb területen megnövekszik a felhőzet, emellett egyre többfelé számíthatunk esőre, záporra, sőt néhol zivatarra is. Az ország délkeleti felén, kétharmadán erős lesz a délnyugati szél, északon, északnyugaton ezzel szemben az északnyugatira forduló szelet csak záporok, zivatarok környezetében kísérhetik erős széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 31 fok között alakul, az északi, északnyugati határ mentén lesz hűvösebb, míg a Dél-Alföldön a legmelegebb az idő. Késő estére 12 és 21 fok közé hűl le a levegő - írta a met.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki vármegyénk területére is. Mint írják, Vasban zivatarok alakulhatnak ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában