Időjárás

2024.04.19. 07:44

Nulla fokig hűlt le a hőmérséklet Vas vármegyében hajnalban, volt, ahol kaparni kellett az autót

Mutatjuk, hogy milyen időre számíthatunk vármegyénkben pénteken.

Vaol.hu

Forrás: Cseh Gábor

A HungaroMet előrejelzése szerint napos idő várható gomolyfelhő-képződéssel és északnyugat felől növekvő fátyolfelhőzettel, amely délutántól az Észak-Dunántúlon már vastagszik is. Helyenként alakulhat ki zápor, északnyugaton esetleg zivatar is lehet. A nyugatias szelet az északi megyékben kísérhetik élénk, erős, záporok, zivatarok környékén esetleg viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul. Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Az elmúlt napokkal ellentétben ezúttal a HungaroMet nem adott ki semmilyen figyelmeztetést Vas vármegyére, de extrém időjárási jelenség nélkül azért nem maradtunk pénteken sem. Bekövetkezett a Kőszegi Időjárás Előrejelzés jóslata, ugyanis hajnalban nulla fokig hűlt vissza a levegő hőmérséklete Kőszegen. A bejegyzés alatt hozzászólásban többen jelezték, hogy más vasi településeken sem volt magasabb, sőt Ölbőn reggel kaparni kellett a lefagyott szélvédőt. 

- Kőszeg északkeleti részén +0,3°C-ig süllyedt a hőmérséklet, 2 méteres magasságban. Szerencsére csak 4:20-5:20-ig tartó időszakban volt teljes szélcsend, ekkor állt be a minimum hőmérséklet is, előtte és utána gyenge légmozgás volt jellemző - olvasható a bejegyzésben. 

Orvosmeteorológia

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A reggeli hideg idő és a helyenként megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet - írja a koponyeg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában