Időjárás

2024.04.01. 07:31

Kiadták a riasztást - Zivatarral és erős széllel érkezik a hidegfront húsvét hétfőn Vasban

Vaol.hu

Forrás: Szendi Péter

A nap nagyobb részében változó vastagságú fátyolfelhőzet és a sivatagi por szűri a napsütést, időszakosan akár borult eget is okozva. Estétől északnyugat felől egy érkező hidegfront hatására határozottan növekedni kezd a felhőzet, de csapadék még nem valószínű. Nagyrészt élénk, olykor erős lesz a déli szél, az Alpokalja tágabb térségében viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 24 és 29 fok között alakul. Késő estére 10 és 21 fok közé hűl le a levegő, nyugat felé haladva mérhetjük az alacsonyabb értékeket - írta a met.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki Vas vármegye területére is erős szél, zivatarok és nagy mennyiségű eső miatt. Mint írják, a kialakuló zivatarokban elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t, és 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában