Időjárás

2024.05.25. 18:03

Lecsapott a vihar Vas vármegyére - fotók - frissül

Záporok, zivatarok, néhol hevesebb zivatarok érkeztek a nap folyamán az Alpokaljára és Szombathelyre is.

Vaol.hu

Forrás: VN/archív

Fotó: Szendi Péter

18.00 - Sárváron komoly jégesőt okozott a vihar

17.00 - Jákfán borsónagyságú jéggel érkezett a vihar

Fotó: Szellő Mónika / Forrás: Olvasó

13.30 - Villámcsapás miatt keletkezett tűz a Kőszegi-hegységben

Villámcsapás miatt keletkezett tűz a Kőszegi-hegységben - derül ki a Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóság közösségi oldaláról. Mint írják, egy nagy, korhadt fát ért villámcsapás.

12.00 - Kis szemű jéggel érkezett meg a vihar Kőszegre

Délelőtt eddig 17 mm esett le a város északkeleti szélén, az utolsó cellából apró jég is potyogott rövid ideig - írta a Kőszegi Időjárás Előrejelzés oldala, ahol egy látványos timelapse videót is megosztottak az érkező viharokról.  A kommentek tanúsága szerint jég kíséretében érkezett meg a vihar 11 óra körül Szombathelyre is.

Korábban írtuk:

A nap folyamán elszórtan, nagyobb számban a Dunántúlon és az északi, északkeleti vidékeken alakulhatnak ki zivatarok, leginkább a délutáni, kora esti órákban. A zivatarokat átmeneti viharos széllökések (~70-90 km/h), intenzív csapadék (~10-20 mm, de főként nyugaton az esetlegesen egymást követő erősebb cellákból néhol akár >25-30 mm), illetve jégeső (jellemzően 1-2 cm, egy-egy hevesebb zivatarban akár >2 cm is) kísérheti.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában