SZOMBATHELY

2017.09.22. 10:45

Vádemelést javasolnak az ittasan gázoló ellen a nyomozók

Ittas és bódult állapotú sofőr ütközött frontálisan egy motorossal, aki a helyszínen meghalt. A baleset márciusban történt. Most készült el a vádemelés az ügyben.

Vas Népe

Alkoholt ivott, úgy vezetett, ráadásul bódult állapotban is volt az a 45 éves szentgotthárdi férfi, aki a 8-as száfőút felől Szentgotthárd városközpontja felé tartott. A Füzesi úton haladt, amikor áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba és frontálisan ütközött egy motorkerékpárral közlekedő férfivel. A motoros olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A személygépkocsi vezetőjével szemben a balesetet megelőző napon is intézkedtek a rendőrök. Akkor Szentgotthárdon ellenőrizték a férfit: az alkoholszonda akkor is pozitív értéket mutatott és a későbbi szakértői vélemények is igazolták az alkoholos befolyásoltságot. A baleset március 31-én történt. A sofőr ellen most zárták le az ügyet a szombathelyi nyomozók. K. István jelenleg is előzetes letartóztatásban van. A vád várhatóan halált okozó járművezetés ittas állapotban bűntett és járművezetés bódult állapotban vétség lesz az ügyben. A nyomozati iratok már a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészségen vannak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában