majdnem tragédia lett

2017.11.16. 08:11

Balesetet okozott a 88-ason Sárvár felé – Pénzbüntetést kaphat

Nem volt elég óvatos a sofőr: a vasúti sínre tolt egy kocsisort, annak az elöl álló autóját. A nyáron történt baleset ügyében most emelt vádat a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség.

vaol.hu

Fotó: Illusztráció

A közlekedés biztonsága elleni vétség a vád az autós ellen, aki júniusban okozott balesetet a 88-as főúton a vasúti átjáróban. Tragédia is történhetett volna, amikor a sofőr nem vette észre, hogy három autó áll az átjáró előtt, mert jön a vonat.

Fékezett ugyan a figyelmetlen sofőr, de már későn: megtolta a kocsisort, az egyik kocsi a sínekre sodródott, a vezetője le tudta kormányozni a járművet a sínekről. Az esethez tartozik, hogy éppen nem működött a fénysorompó, és az is, hogy jött egy vonat. A mozdonyvezető figyelmes volt: a kereszteződést körülbelül 15 kilométer per órás sebességgel közelítette a menetrend szerint közlekedő vonat, az átjárónál már csak 2-3 kilométer per órával haladt.

A balesetben az egyik érintett vétlen jármű utasa könnyebben megsérült.

A vádirat szerint a vétkes autós megszegte a közlekedési előírásokat, amikor nem fokozott óvatossággal közelítette meg a vasúti átjárót. Ítélje a bíróság pénzbüntetésre – ezt javasolja a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában