felfüggesztett

2017.11.16. 08:26

Felfüggesztettet kaphat az ittas sofőr – Kétszer is balesetezett, mindkétszer elsétált

Még jogosítványa sincs a férfinak, aki tavaly kétszer is balesetet okozott és mindkétszer elsétált a helyszínről. Vádat emelt a szombathelyi ügyészség: felfüggesztett börtönre ítélnék.

vaol.hu

Fotó: Illusztráció

Egyrészt ittas vezetés, másrészt segítségnyújtás elmulasztása a vád a férfi ellen, aki kétszer is elsétált a balesetektől, amelyeket ő maga okozott.

Tavaly júniusban Nárai felé autózott ittasan, amikor áttért a szemközti sávba, letért az útpadkára, majd egy hídnak ütközött. A kocsija az oldalára borult – ő pedig kimászott a járműből és elsétált a helyszínről.

Nem ijesztette meg az eset, hiszen októberben „ismételt”, akkor viszont volt sérült is. A 87-es főúton autózott Kőszeg irányába, amikor egy balra ívelő kanyarban előzött, akkor ért oda szemből egy másik autó. A vádlott kocsija a másik jármű bal elejének ütközött. A vétlen autó lesodródott az úttestről, a kocsi többször megpördült az árokban. A balesetben a vétlen autós és az utasa is könnyebben megsérült. A vétkes sofőr a „bevált módszerhez” folyamodott: kiszállt az autójából, majd elsétált anélkül, hogy megnézte volna, hogy vannak a másik autó utasai.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést javasol, és azt is, hogy a bíróság tiltsa el a járművezetéstől a férfit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában