Vádat emelt a szombathelyi ügyészség

2017.12.13. 08:43

Kocsikat vettek kölcsön, nem kellett volna!

Két esetben is jármű önkényes elvétele a vád: az egyik eset Szombathelyen, a másik Sorkifaludon történt a nyáron. Mindkét sofőrtől elvennék a jogosítványát.

Bakos Ágnes

Fotó: Illusztráció

Idén júniusban történt mindkét eset és mind a kettőnél jármű önkényes elvétele az egyik vád. A szombathelyi esetnél ittas és bódult vezetés, a másiknál „csak” ittas vezetés, valamint lejárt egészségügyi okmány is társul a vádak sorához.

Gyógyszert vett be, ivott, majd engedély nélkül elvitte a lakótársára bízott teherautót az egyik vádlott. A férfi peches volt és karambolozott a „kölcsönkocsival”: a Rumi útról akart a Szőlős út irányába kanyarodni, azonban a jármű lesodródott az úttestről és a benzinkút beton virágládáinak ütközött. Mint kiderült, a sofőr többszörös visszaeső. A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség azt javasolja a bíróságnak, hogy elzárással és a vezetéstől eltiltással büntesse a férfit.

A másik eset ugyancsak a nyáron, szintén júniusban történt. Az a vádlott „találta” a kocsit, a tulajdonosa a sorkifaludi temető mellett állította le, nyitva hagyta, benne a slusszkulccsal. A közepesen ittas férfi egyszerűen beült az autóba és elindult Gyanógeregyén át Püspökmolnári irányába. Nemcsak ittas volt: több mint két éve lejárt vezetői engedélyének egészségügyi érvényessége. Az ügyészség azt javasolja a bíróságnak, hogy vegyék el a férfi jogosítványát és ítéljék közérdekű munkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában